dinsdag 17 november 2009

World Peace Day 25-11-2009 op Ambon


World Peace Day 2009 zal 25 november aanstaande plaatsvinden op Ambon. Tijdens het evenement zullen tientallen ambassadeurs en hoogwaardigheidsbekleders aanwezig zijn bij de verschillende vredesactiviteiten. SBY opent het programma met een slag op de wereldgong, die vervaardigd is in Centraal Java.
Foto: World peace gong Laos 2008; bron: photobucker wpg laos, 2008


Ambon - World Peace Day (dag van de Wereldvrede) zal dit jaar op Ambon gevierd worden. Het is een unicum dat de 29ste viering van de 'World Peace Day' gevierd wordt in een provinciale hoofdstad, in plaats van in Jakarta. Activiteiten rond het vredesthema zijn al op 11 oktober van start gegaan in samenwerking met het Ambon Jazz Plus Festival. De activiteiten variëren van lezingen tot zwemwedstrijden, culturele festivals en ceremoniële bijeenkomsten. De viering vindt plaats op 25 november a.s.

De viering wordt speciaal in Ambon gehouden om de bevolking met dit vredesinitiatief te stimuleren om zich in de toekomst niet meer te latenprovoceren tot onlusten zoals die van 1999-2002. Ambon moet een voorbeeld zijn voor de stabiliteit en veerkracht van Indonesië en de Indonesische regering wil graag dat het Indonesische volk Ambon leert waarderen als een “Stad van de Rijzende Vredeszon”. President Yudhoyono (SBY) zal op 25 november de vredesgong luiden wat het officiële programma inluidt. Volgens gouverneur Ralahalu moet de regering en het Molukse volk er alles aan doen om de veiligheid en stabiliteit van Ambon te garanderen om dit evenement tot een succes te maken.
Op de dag zullen naar verwachting 80 ambassadeurs vertegenwoordigers van de VN aanwezig zijn. Ook Nobelprijswinnaar Nelson Mandela is uitgenodigd en de Amerikaanse president Barack Obama zijn uitgenodigd.

Bron: Maluku News Network, Antara News 16-10-09/03-11-09, Ambon Ekspres 07-11-09, Gerakan Maluku

Geen opmerkingen: