dinsdag 17 november 2009

Bijeenkomst van de Verenging van Kumpulans

Geacht Bestuur van alle Kumpulans,

Hierbij wordt u van harte uitgenodigd voor de bijeenkomst van de Verenging van Kumpulans (afgekort VKN) op 19 november 2009 te Barneveld.


Sinds 2007 houdt de ‘Vereniging van Kumpulans in Nederland’ (VKN) zich bezig met het thema ‘Molukse dorps- en verwantschapsgeschiedenis’. In 2007 en 2008 zijn er workshops georganiseerd waarin het belang van familienamen en dorpsgeschiedenis werden uitgediept. Ook zijn er contacten in de Molukken voor het uitvoeren en uitbreiden van dit project. In Ambon wordt het project ondersteund door onder andere Pusat Studi Maluku van Universitas Pattimura.

De achtergrondgedachte van dit project hebben we als volgt omschreven:
‘Met het wegvallen van de eerste generatie dreigt ook de kennis weg te vallen die de basis en de kracht vormen van een Molukse dorpsorganisatie, de kumpulan. Kennis over de dorpsgeschiedenis, verwantschapsgeschiedenis en kennis over achtergronden en betekenissen van families, doen begrijpen waarom Kumpulans zijn zoals ze zijn. De jongste generatie Molukkers blijkt behoefte te hebben aan informatie over deze historische kennis. Ze is nieuwsgierig naar de kennis die voor hun grootouders zo vanzelfsprekend was, maar waarover zij meer uitleg nodig hebben, omdat deze kennis bijdraagt tot de vorming van hun eigen identiteit’.


Graag zouden we met u van gedachten willen wisselen over deze achtergrond gedachte en over de uitvoering van ons project. Op 19 november as organiseren we hiervoor een avond in het gebouw van: Stichting ‘Batu Tjapeu’, Columbusstraat 76, 3772 KP Barneveld . In de bijlage treft u het programma. U kunt zich voor deelname aanmelden bij ondergetekende op het adres; jeanny@casema.nl, het liefst vóór 10 november as.
We hopen u allen op 19 november as te mogen verwelkomen,

Met vriendelijke groet,
Namens het VKN bestuur,

Jeanny Vreeswijk Manusiwa

Geen opmerkingen: