dinsdag 17 november 2009

Armoede moet dalen met 15% per jaar

Jakarta - Indonesië staat onder druk om de aankomende vijf jaar de armoede te reduceren met vijftien procent per jaar, om zo de armoede doelstelling van het Millennium Ontwikkelings Doel (MOD) te behalen. VN-lid van de Millennium Campagne, Wilson Siahaan, zegt dat op dit moment vierendertig miljoen mensen onder de armoede grens leven, dat is veertien procent van de totale bevolking.

In vergelijking met 2008 is het aantal al wel gedaald met zeven procent, maar dat is niet genoeg om de MOD-doelstelling te halen. Volgens deze doelstelling moet Indonesië in 2015 de armoede halveren ten opzichte van de armoede in 2000. In dat jaar waren er zevenendertig miljoen mensen die in armoede leefden. In 2015 moet dit dus gedaald zijn met achttien miljoen mensen.
Volgens Siahaan kan Indonesië deze doelstelling halen als er aandacht wordt geschonken aan de werknemers in de informele sector, die drieëntwintig miljoen mensen telt. Als de regering deze sector legaliseert, kunnen er in totaal tachtig miljoen mensen worden gesteund.

Bron: Maluku News Network, The Jakarta Post 15-10-09

Geen opmerkingen: