donderdag 22 oktober 2009

Sail Banda 2010

Minister van zeevaart en visserij, Freddy Numberi en staatssecretaris Alex Retraubun hebben aangedrongen bij de Indonesische autoriteiten om de jaarlijkse zeilwedstrijd Sail Indonesia op de Molukken te houden.

Inmiddels hebben de autoriteiten toegestemd met het plan en is er een voorlopige datum vastgesteld. Sail Banda 2010 zal ergens tussen 27 juli en 28 augustus 2010 plaatsvinden op Banda en in de Zuid West Molukken.
De Banda zee is niet alleen zeer geschikt voor de zeilwedstrijd, het biedt ook een variëteit aan koraal en zeedieren, wat toeristen moet trekken.
Om van de zeilwedstrijd een speciaal evenement te maken, roept het hoofd van Toerisme en Cultuur, Florence Sahusilawane, dorpen op om met korakora, colepaku, kole-kole en belang naar Banda af te reizen. De zo ontstane vloot van traditionele vaartuigen vormt een verwijzing naar de beroemde hongi tochten uit de zeventiende en achttiende eeuw.
Volgens de gouverneur van de Molukken, Karel Ralahalu, hebben inmiddels 150 zeilschepen uit verschillende landen zich aangemeld om aan de wedstrijd deel te nemen.

Bron: Jakarta Globe Antara News 22-09-2009, Tempo Interactive 28-09-2009, MNN

Geen opmerkingen: