donderdag 22 oktober 2009

Geboorteregulering moet Indonesië leefbaar houden

Jakarta – Sugiri Syarief, hoofd van het nationale bureau van geboortebeperking (BKKBN), vindt dat Indonesië meer aandacht moet besteden aan de explosieve bevolkingsgroei. Sinds de reformatie tijd is hier te weinig aandacht aan besteed aldus Syarief.

Nu is het nog zo dat vrouwen in Indonesië al jaren gemiddeld 2,6 kinderen krijgen. Syarief schat dat dit met een goed uitgevoerd geboorteregulering programma teruggebracht kan worden tot 2,2 kinderen per vrouw. Als dit niet gebeurd zal Indonesië in 2050 een bevolking van maar liefst 330 miljoen inwoners hebben, wat een geboorteregulering beperkt tot 250 miljoen.
Oud minister van gezondheid, Farid Alfansyah Moeloek, voegt er aan toe dat veel binnenlandse problemen te wijten zijn aan de bevolkingstoename in de afgelopen jaren. Hij doelt hier onder andere op transmigratie, illegale houtkap en hongersnoden.
Een andere zorgelijke ontwikkeling betreft de seksuele activiteit bij jongeren. Volgens een onderzoek is ruim twee derde van Indonesische middelbare scholieren seksueel actief en worden er jaarlijks meer dan twee miljoen abortussen uitgevoerd, waarbij het vaak tieners betreft.

Bron: Tempo interactive 07-10-2009, Jakarta Globe 08-10-2009, MNN

Geen opmerkingen: