dinsdag 18 augustus 2009

Benefietwedstrijd voor ontwikkelingshulp op de Molukken. BV Veendam: 6-1 tegen Molukse selectie

BV Veendam heeft dinsdagavond met 6-1 gewonnen van een selectie van Molukse voetballers in Nederland. De Veendammers brachten een elftal in het veld, dat bestond uit een mix van de eerste selectie en Jong BV Veendam.

Vlak voor tijd redde Edinho Pattinama de spreekwoordelijke eer voor het team van Hart voor de Molukken. Het benefietduel werd bijgewoond door zo'n 400 bezoekers.

Met het vriendschappelijke duel tussen BV Veendam en de stichting Hart voor de Molukken wordt geld ingezameld voor ontwikkelingshulp op de Molukken. Dat geld wordt door de organisatie voor ontwikkelingssamenwerking Oxfam/Novib besteed aan armoedebestrijding.

Binnen de 70.000 zielen tellende Molukse gemeenschap in Nederland is de belangstelling groot. De in Assen woonachtige speler van BV Veendam van Molukse afkomst Gersom Klok zegt dat het initiatief bij de Molukse gemeenschap enthousiast ontvangen is. "In de Molukse cultuur is iedereen familie van elkaar en het is prachtig om voor je eiland te spelen."

Aan de kant van Hart voor de Molukken kwamen de BV Veendamspelers Gersom Klok, Ashwin Manuhutu en Marinco Hiariej in het veld, alsmede de oud-Veendammers Lucien Sahetapy en Rafael Tuankotta.

Geen opmerkingen: