donderdag 29 juli 2010

Ambon, Ribuan Orang Antri Disembuhkan Dalam Nama Yesus



05-07-2010

Jika beberapa waktu lalu sering muncul fenomena dukun cilik, kini di Ambon muncul fenomena kesembuhan yang dilakukan oleh seorang pria berusia 35 tahun. Yang membuat hal ini berbeda, pria yang bernama Pieter Aihua ini hanya menaruh tangannya pada bagian yang tubuh orang sakit dan berdoa dengan nama Yesus.

Menurut berita yang dirilis oleh Reformata, kejadian ini berawal saat Pieter sedang berada di salah satu rumah sakit di Ambon untuk menjalani operasi usus buntu. Saat tertidur, ada pasien lain yang melihat ada Cahaya yang masuk ke tangan Pieter. Tangan Pieter langsung diangkatnya dan diletakkan pada bagian tubuhnya yang sakit, dan orang tersebut sembuh.

Pieter pun langsung sembuh bahkan menyembuhkan semua orang yang ada di rumah sakit tersebut hanya dengan jamahan tangannya. Sejak itu, berita ini menyebar dari mulut ke mulut dan ribuan orang mengantri di rumah Pieter. Reformata menuliskan sekitar 7.000 orang tercatat pada buku registrasi pasien sejak 13 Mei 2010.

Sekalipun yang datang untuk berobat kepada Pieter datang dari berbagai agama, namun Pieter membuat prosedur penyembuhan sesuai imannya. Para pasien mengawali dengan menyanyikan puji-pujian bersama dari Kidung Jemaat. Setelah itu, pasien mengantri berdasarkan nomor urut. Selanjutnya, pasien akan dipanggil dan menemui Pieter. Pasien akan ditanya Pieter, “Kamu yakin mau sembuh?” Lalu ditanyakan bagian mana yang sakit dan di doakan sambil dijamah pada bagian yang sakit.

“Pieter tidak memakai apa-apa untuk mengobati, dia hanya bertanya tentang keyakinan saya untuk mau disembuhkan Tuhan. Kemudian dia berdoa, dan menjamah bagian tubuh saya yang lemah,” demikian cerita Emy, seorang wanita tua yang terharu dan merasa lebih kuat setelah didoakan oleh Pieter.

Emy percaya bahwa Pieter hanya alat Tuhan, namun dia percaya bahwa Yesus Kristuslah yang menyembuhkannya.

Fenomena kesembuhan ajaib ini juga pernah terjadi di Manado, yang dilakukan oleh seorang anak kecil bernama Selvin di desa Meko. Seperti yang pernah terjadi, di Ambon ini pun mukjizat seperti orang lumpuh berjalan dan orang buta melihat benar-benar terjadi. Penyembuhan yang dilakukan oleh Pieter ini benar-benar gratis, dan tidak dipungut biaya apapun.

Apakah ini benar-benar dari Tuhan atau seperti fenomena dukun cilik? Hal inilah yang harus diuji oleh setiap orang percaya. Namun satu hal yang perlu kita camkan bahwa nama “Yesus Kristus” berkuasa, jika Anda percaya kepada-Nya dan berdoa dalam nama-Nya maka percayalah bahwa mukjizat dapat Anda alami.

vrijdag 9 juli 2010

woensdag 12 mei 2010

Staat erkent oorlogsmisdaden Rawagedeh



AMSTERDAM - De Staat der Nederlanden erkent dat executies in het Javaanse dorp Rawagedeh in 1947 door Nederlandse militairen oorlogsmisdrijven zijn, maar dat ze verjaard zijn.

Daarmee wijst de staat aansprakelijkheid voor schade van nabestaanden af. Dat heeft Liesbeth Zegveld, advocate van de weduwen van de doodgeschoten mannen, dinsdag gezegd. Zegveld klaagde de staat aan namens de weduwen, die onder meer financiële compensatie willen.

Oorlogsmisdrijven
Volgens Zegveld heeft de staat voor het eerst met zo veel woorden gezegd dat de executies oorlogsmisdrijven waren. Ze vindt het voor de nabestaanden teleurstellend en onbegrijpelijk dat Nederland zich beroept op verjaring. ‘Dat de staat vindt dat ze er geen rekening mee heeft hoeven houden nog voor schade aansprakelijk gesteld te worden, is in het licht van het debat over het koloniale verleden van Nederland onbegrijpelijk.’
Nederlandse troepen vielen op 9 december 1947 Rawagedeh binnen en doodden honderden mannen, onder wie gevangenen en vluchtenden. De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties bestempelde de actie in 1948 al als ‘opzettelijk en meedogenloos’. De militairen die voor het bloedbad verantwoordelijk waren, zijn nooit strafrechtelijk vervolgd. De weduwen zijn volgens advocaat Zegveld de eerste Indonesische slachtoffers van de strijd tussen 1945 en 1949 die Nederland hebben gedagvaard voor misdrijven in Indonesië.

Spijt
Nederland heeft wel spijt betuigd over de gang van zaken in het dorp. In verband daarmee is 850.000 euro beschikbaar gesteld voor ontwikkelingssteun aan Rawagedeh. Ook is minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken in 2009 in het dorp op bezoek geweest.
De slachtoffers zetten de procedure tegen de staat voort. De rechtbank in Den Haag bepaalt woensdag wat de volgende stap in de zaak wordt.

Bron: ANP op 11 mei 2010
Zie ook: http://deoorlog.nps.nl

woensdag 28 april 2010

Verbondenheid, djangan lupa!

“Hij was een gast en wij verwelkomden hem. Hij kreeg een feestmaal aangeboden. Toen hij weer afreisde, kreeg hij een dierenhuid als geschenk. Hij sneed deze aan smalle repen en legde het om de eilanden en sprak: Nu zijn deze eilanden van mij. Wij konden toen niet meer weigeren.” Zo luidt het antwoord, dat ik kreeg, toen ik vroeg, waarom de Molukkers in godsnaam de Nederlanders hadden toegelaten op hun eilanden en ze daarna waren gaan dienen.

We zouden het haast vergeten in alle drukte, maar gisteren was het officieel zestig jaar geleden dat de Republiek der Zuid-Molukken (Republik Maluku Selatan) werd uitgeroepen. Dit werd vandaag gevierd in Apeldoorn en de kersverse president John Wattilete zou ook hier spreken. Hij is de eerste president van de zogenaamde tweede generatie, namelijk geboren in Nederland en ik ken zijn naam nog van toen hij advocaat was in Amsterdam.

maandag 26 april 2010 23:51 door Thera

Lees meer:

http://www.vkblog.nl/bericht/312631/verbondenheid,_djanganlupa!

zaterdag 17 april 2010

Soldaat voor Ambon. Een onthullende documentaire over de geheime missie van Erik Hazelhoff Roelfzema in de Zuid Molukken.



Erik Hazelhoff Roelfzema, de in 2007 overleden oorlogsheld, is voor Nederlanders synoniem met Soldaat van Oranje. Hij staat symbool voor het verzet in oorlogstijd. Zijn functies zijn dan ook legendarisch: Engelandvaarder, geheim agent, RAF-piloot, adjudant van Koningin Wilhelmina en bovenal Soldaat van Oranje. Van het gelijknamige boek zijn meer dan een miljoen exemplaren verkocht. De film staat nog altijd bekend als beste Nederlandse speelfilm ooit.

Dinsdag 20 april 2010, 23:25 uur, Ned. 2
Zaterdag 24 april 2010, 14:30 uur, Ned. 2
- Herhaling

Wat weining mensen echter weten is dat Erik Hazelhoff in 1950 richting de Zuid Molukken vertrekt om zich in te zetten voor de Molukse onafhankelijkheid. De eilandengroep wil zich los maken van Indonesië maar krijgt te maken met een bloedige militaire invasie.

Hazelhoff raakt verzeild in een James Bond-achtig avontuur, waarin hij met een watervliegtuigje het bezette Ambon tracht te bereiken. Maar wat hield zijn missie precies in? En wie waren erbij betrokken?
De makers van Soldaat voor Ambon, Carel Erasmus en Floris Meinardi, reizen in juli 2007 af naar Hazelhoff's woonplaats Hawaï en confronteren hem met zijn betrokkenheid bij acties op de Molukken. Het blijkt het laatste tv-interview, tien weken later overlijdt de oorlogsheld op 90-jarige leeftijd.

Geheime missie
De documentaire is een reconstructie van wat zich tijdens deze geheime operatie kan hebben afgespeeld. Enkele verrassende en tot nu toe onbekende feiten komen aan het licht. Zo blijkt dat Hazelhoff voorbereidingen heeft getroffen voor illegale wapentransporten naar de Molukken.

Behalve Erik Hazelhoff zélf komt ook zijn onlangs overleden zoon Erik jr. aan het woord. Verder een aantal getuigen onder wie ex-CIA agent Allan Charak, ex-geheim agent Bob Zalm en de weduwe van de door Indonesië ter dood gebrachte RMS-leider Chris Soumokil. Zij bevestigen de betrokkenheid van Hazelhoff bij de vrijheidsstrijd van de Molukkers. Een strijd die nog immer voortleeft, getuige de zestigjarige herdenking van de onafhankelijkheidsstrijd, op 25 april aanstaande.

Dinsdag 20 april 2010, 23:25 uur, Ned. 2
Zaterdag 24 april 2010, 14:30 uur, Ned. 2 - Herhaling

donderdag 18 februari 2010

Brand in Molukse kerk Houten

HOUTEN - In Houten heeft brand gewoed in een Molukse kerk. Waarschijnlijk is het vuur aangestoken. Er zou een baksteen naar binnen zijn gegooid waarna brand ontstond.

De brandweer rukte met groot materieel uit en had het vuur snel onder controle. Toch kon de brandweer niet voorkomen dat een groot deel van de Molukse kerk aan de Oud-Wulfseweg flink is beschadigd.

Wie er achter de brandstichting in Houten zit, is niet duidelijk.


Foto: Aneo Mario koning

Bron: http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/230032 en http://www.telegraaf.nl

maandag 18 januari 2010

Maria Campis - Jubilieumfilm met Djodjie Rinsampessy

Maria in Campis

Maria Koetsier, een oude Asser dame, gaat gebukt onder een onbegrepen schuldgevoel. Om in het reine te komen met zichzelf, onderneemt ze een zoektocht door het verleden van Assen. Haar verzorger Simon Suara, in wie ze steeds meer vertrouwen stelt, staat haar terzijde en wijst haar soms de weg.

De zoektocht voert beiden steeds verder het mysterieuze verleden van Assen in, naar de tijd dat Assen nog niet meer was dan een paar huizen rond het nonnenklooster ?Maria in Campis? aan De Brink. Een dramatisch voorval uit de diepe Middeleeuwen blijkt voor Maria Koetsier een open zenuw te zijn. Tot op de dag van vandaag?.. Maria in Campis is een productie van Roodpaleis in het kader van het Asser jubileumjaar 2009, in opdracht van de Asser Historische Vereniging.

De jubilieumfilm waar Djodjie Rinsampessy een bijdrage (debuut) aan heb geleverd is te vinden op: http://www.tvdrenthe.nl/tv/mariaincampis